Warmtepomp kopen
Bij de aankoop van een warmtepomp houd je met een aantal zaken rekening. Je bepaalt natuurlijk welke type warmtepomp je wilt kopen, zoals een hybride warmtepomp, een grond gekoppelde warmtepomp of een volledig elektrische warmtepomp. Het gebruik van een warmtepomp draagt bij aan een duurzame samenleving, dus kun voor het kopen van de warmtepomp ook subsidie aanvragen. De warmtepompen die wij leveren zijn van kwaliteitsmerken. Koop je bij ons een warmtepomp, maak dan gebruik van de professionele installatie en bijbehorend onderhoud.
Bestel je warmtepomp eenvoudig online. Heb je voordat je de warmtepomp gaat kopen vragen, neem dan contact op met onze klantenservice.
Welke Warmtepomp kies ik?
Op de vraag welke warmtepomp je het best kunt kiezen, is geen eenduidig antwoord te geven. Wil je de verwarming van je huis deels door de cv-ketel en deels door de warmtepomp laten regelen, dan kies je voor een hybride warmtepomp.
De all-electric warmtepomp werkt geheel zelfstandig, dus alleen maar op elektriciteit. Hierdoor ben je niet meer van een gasaansluiting afhankelijk. Grond gekoppelde warmtepompen halen de warmte niet uit de lucht, maar uitsluitend uit de bodem. Dit type zie je veel bij nieuwbouwhuizen. Wij adviseren je graag welke warmtepompen passen bij je woonsituatie. Neem daarvoor contact met ons op.
Hoe werkt een warmtepomp
Duurzaam je huis verwarmen, waarbij je nog maar gedeeltelijk gas verbruikt of zelfs volledig gasvrij bent. Het kan als je een warmtepomp installeert. Deze warmtepompen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zoals een hybride warmtepomp of een grond gekoppelde warmtepomp. Hoewel de uitvoeringen dus verschillend zijn, is de basiswerking hetzelfde.
De warmtepompen eenvoudig uitgelegd
Een warmtepomp werkt op elektriciteit. Dat klinkt misschien niet direct duurzaam, maar het verbruik van een warmtepomp is een stuk minder dan van een traditionele, elektrische verwarmingsinstallatie. Bovendien kunnen warmtepompen aangesloten worden op zonnepanelen, zodat je op deze manier ook duurzaam energie verbruikt. Het principe van de warmtepompen is dat het systeem de buitenlucht opneemt of de warmte uit de bodem haalt. Aan deze lucht voegt de warmtepomp een koelvloeistof toe, waardoor er condens ontstaat. De vrijgekomen warmte daaruit wordt, kort gezegd, vervolgens doorgesluisd naar de verwarming in huis. Of het wordt gebruikt om het tapwater op de juiste temperatuur te brengen. Het koelen en condenseren in de warmtepompen is een herhaalde beweging, zodat je continue warm water in huis hebt.
Koop een duurzame warmtepomp en ontvang subsidie
Een hybride warmtepomp is heel geschikt als je minder gas wilt verbruiken. Deze pomp ondersteunt hierbij waardoor je stookkosten bespaart. Kies je voor een pomp die helemaal elektrisch werkt, dan is er de pomp die de warmte uit de lucht haalt of een pomp die de warmte uit de grond haalt. Voordat je een keuze maakt, is het goed om na te gaan welke type pomp in jouw huis aangesloten kan worden. De warmtepomp installatie kan via EkaaDuurzaam.nl professioneel uitgevoerd worden. Je krijgt hier bij de offerteaanvraag een prijsopgave voor. Voor een tegemoetkoming in de kosten is er de mogelijkheid tot subsidie op de warmtepomp.
Ontdek online ons assortiment en neem bij vragen contact op, ook als je aanvullende informatie over subsidie op de warmtepomp wenst.
Hybride warmtepomp
Met de overstap van de traditionele, centrale verwarming en de bijbehorende cv-ketel naar een duurzamere manier om je huis te verwarmen, kun je kiezen voor een warmtepomp. In plaats dat je je huis met gas verwarmt, maak je gebruik van de elementen om je heen, zoals de lucht, het grondwater of de bodem zelf. Niet in alle situaties kun je al volledig overstappen op een warmtepomp. In dat geval kies je voor een hybride warmtepomp.
Wat is een hybride warmtepomp?
Koop je een hybride warmtepomp, dan sluit je deze op de bestaande cv-ketel aan. Hierdoor heb je minder gasverbruik en kun je toch duurzaam je woning verwarmen. De werking van deze warmtepomp verschilt niet van de gewone warmtepomp. Ook als de warmtepomp deels aangesloten is op de cv-ketel, verwarmt de pomp de buitenlucht en deze lucht wordt omgezet in warmte. Door deze combinatie kun je op een energiezuinige manier je huis verwarmen, doordat je minder gas verbruikt. Om de werking helemaal duurzaam te maken, laat je zonnepanelen op je huis aanbrengen zodat de elektriciteit die de warmtepomp gebruikt, ook duurzaam wordt opgewekt.
De installatie van een hybride warmtepomp
Voordat je een hybride warmtepomp gaat kopen, is het verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden. De warmtepomp moet natuurlijk wel op de huidige cv-ketel aangesloten kunnen worden. Daarnaast hangt het van het gekozen type warmtepomp af hoe de installatie precies plaats moet vinden. Een warmtepomp die de warmte uit de lucht haalt, vraagt namelijk om een andere installatie dan een warmtepomp die de warmte uit de bodem haalt. Voor al je vragen over de hybride warmtepomp kun je daarom bij ons terecht. Wij adviseren je graag over de meest geschikte oplossing, we informeren je over de mogelijkheid van subsidie op de warmtepomp en we kunnen de installatie voor je regelen
All-Electric warmtepomp
Ben je op zoek naar? een warmtepomp die je huis en tapwater kan verwarmen, maar die niet meer op het gas is aangesloten? Met een all-electric warmtepomp krijg je dat precies. Zeker als je een woning hebt die goed geïsoleerd is, is de all electric warmtepomp de aangewezen oplossing voor je woning. Deze energiezuinige pomp zet de buitenlucht om in warmte of je kiest voor een bodemwarmtepomp.
De voordelen van een all electric warmtepomp
Voor huishoudens die niet meer op een gasleiding zijn aangesloten, zoals bijvoorbeeld bij nieuwbouwhuizen het geval kan zijn, is de all electric warmtepomp een duurzame manier om het huis te verwarmen. Zeker als je kiest voor een combinatie met zonnepanelen of heatpipes heb je een energiezuinige stroomvoorziening en verwarming. Behalve dat je het voordeel hebt dat deze warmtepomp op zonnepanelen kan worden aangesloten, is het nog goed te weten dat je de warmte niet per definitie uit de bodem hoeft te halen met de all-electric warmtepomp, het kan eveneens uit de buitenlucht. Dat zorgt ervoor dat bij dit type de kosten van de warmtepomp installatie minder hoog zijn dan bij een grond gekoppelde warmtepomp. Bovendien kun je subsidie op de warmtepomp aanvragen als tegemoetkoming in de kosten.
Aankoop en installatie van een all-electric warmtepomp
Kies uit ons assortiment een all-electric warmtepomp die bij je wensen aansluit. Dit kan een warmtepomp zijn die je koppelt aan de vloerverwarming of aan de radiatoren. Er is tevens de optie voor een ingebouwd boilervat, waardoor je ruimte bespaart met een alles-in-één-apparaat. Dankzij de speciale voeler wordt de temperatuur economisch geregeld en afgestemd op de werkelijke buitentemperatuur, zowel zomers als ’s winters.
Kijk op de website voor de verschillende modellen all-electric warmtepompen en vraag een offerte aan voor de gewenste warmtepomp. Heb je vragen, bijvoorbeeld over de subsidie voor de warmtepomp? Neem dan contact met ons op.
Grond Warmtepomp
Een grondwarmtepomp is de warmtepomp die zorgt voor een hoog rendement aan warmte. De temperaturen van het grondwater of de bodem zijn, zeker vergeleken met de warmte die je uit de lucht haalt, namelijk een stuk constanter. De prijs van een grond warmtepomp ligt wel hoger dan de andere soorten warmtepompen. Dit heeft te maken met de techniek en de warmtepomp installatie. Dit type warmtepomp wordt veel in nieuwbouwhuizen of bij renovatie van huizen geïnstalleerd.
Verschillende soorten grondwarmtepompen
Een standaard grond warmtepomp verwarmt het water in huis, zodat je daarmee niet alleen de verwarming met warm water kun vullen, maar ook het water dat je gebruikt om te douchen of af te wassen is warm. Een uitgebreidere optie is de combiwarmtepomp. Deze warmtepomp heeft niet alleen de capaciteit om water te verwarmen, maar tevens om te koelen. Dit laatste is ideaal op hele warme, zomerse dagen. Je kunt de temperatuur in huis een aantal graden naar beneden brengen. De grond warmtepompen sluit je aan op zonnepanelen zodat je de elektriciteit die de warmtepomp tijdens het verwarmen en koelen verbruikt, energiezuinig kunt opwekken.
De aankoop van een grondwarmtepomp
De keuze voor de grondwarmtepomp baseer je op het type dat je wilt. Dat kan dus een standaard grondwarmtepomp zijn of een combiwarmtepomp. De installatie van deze grondwarmtepompen kun je via ons door een F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf laten uitvoeren. Om de kosten te verlagen en nog eerder rendement te halen uit de aanschaf, vraag je subsidie op de warmtepomp aan. Deze subsidie kan oplopen tot een paar duizend euro. Informeer naar de mogelijkheden, desgewenst kunnen wij helpen bij het aanvragen van de subsidie. Natuurlijk beantwoorden we eveneens alle vragen die je hebt. Zo koop je een grondwarmtepomp die volledig aansluit bij je wensen voor warm tapwater en het verwarmen en/of koelen van je woning.